• نشست خبری نوزدهمین جشنواره شیخ بهایی در وزارت عتف برگزار شد؛
  • جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی؛ جشنواره‌ای به وسعت نوآوری

  • ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی در سالن اجتماعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. در این نشست با حضور معاون نوآوری و فناوری وزارت عتف، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دبیر جشنواره شیخ بهایی، مأموریت، دستاوردها و برنامه‌های این جشنواره ملی و همچنین برنامه‌های وزارت عتف در حمایت از پارک‌های فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تشریح شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی در سالن اجتماعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.


محمدنبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست، جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی را الگویی موفق برای تکثیر در زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور به منظور جذب هرچه بیشتر ایده‌ها و استعدادهای موجود توصیف و اظهار کرد: این جشنواره که به عنوان قدیمی‌ترین و معتبرترین رویداد فناوری و نوآوری در کشور شناخته می‌شود، با حضور گسترده افراد خلاق، فن‌آفرین و کارآفرین، فرصتی مناسب برای تبادل ایده‌ها، تجربیات و دستاوردهای نوآورانه در حوزه‌های مختلف فناوری است.


وی ابتکار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را در برگزاری این جشنواره ملی ارزنده دانست و گفت: این رویداد یکی از الگوهای موفقی است که به جذب استعدادها و ایده‌هایی با قابلیت تجاری‌سازی در کشور کمک شایانی خواهد کرد. 


معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف با اشاره به اهمیت تقویت نقش مراکز رشد و واحدهای فناور در دانشگاه‌ها، گفت: اولین مرکز رشد با ابتکار عمل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حدود 30 سال پیش شکل گرفت و باعث شکل‌گیری الگوی موفقی در این حوزه شد. به همین دلیل قصد داریم با تقویت شبکه‌سازی میان پارک‌های فناوری کشور و تدوین اطلس سرمایه‌گذاری پروژه‌های فناورانه برای سرمایه‌گذاری هدفمند توسعه اکوسیستم فناوری را رقم بزنیم.

فرهنگ‌سازی عمومی و رشد اقتصاد دانش‌بنیان‌ها را مأموریت خود می‌دانیم

سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز با اشاره به تلاش این شهرک برای رشد شرکت‌های فناور اظهار کرد: یکی از شاخص‌های نشان‌دهنده این رشد، میزان فروش شرکت‌هاست. شرکت‌های مستقر در این شهرک از فروش صفر در ابتدای فعالیت خود به 35 همت گردش مالی و قریب به ۶۰ میلیون دلار صادرات در سال 1402 رسیده‌اند و برای حدود 9700 نفر شغل ایجاد کرده‌اند.


وی افزود: فرهنگ‌سازی عمومی و رشد اقتصاد دانش‌بنیان از طریق رشد شرکت‌ها دو هدف عمده‌ای است که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان طی مدت فعالیتش پیگیری می‌کرده و در نتیجه همین فعالیت‌ها بوده که امروز 762 شرکت دانش‌بنیان و فناور را در خود جای داده است.


رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اعتبارات به عنوان گلوگاه پارک‌ها گفت: شعار سال بسیار دقیق تعیین شده و به خوبی نشان‌دهنده اهمیت تأمین سرمایه برای کمک به دانش‌بنیان‌هاست و توجه به آن می‌تواند به جذب سرمایه‌های مردمی و شکوفایی اقتصاد کمک کند.


ابطحی خاطرنشان کرد: جشنواره شیخ بهایی تنها رویداد ملی در این مقیاس است که شرکت‌ها در آن حضور دارند و همین موضوع موجب مشارکت مؤثر سرمایه‌گذاران، صنایع بزرگ، دولتمردان و فناوران شده است. این تعاملات می‌تواند به رشد هرچه بیشتر منجر شود. در همین راستا، همواره تعاملات بین‌المللی نیز مورد توجه بوده است. بر همین اساس در این دوره از جشنواره، نمایندگانی از کشورهای مختلف مانند چین، شاخه‌های مختلف یونسکو و آسیای میانه حضور دارند. 

حضور پررنگ فناوران در نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی

سعید آجلی، دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی، نیز با اشاره به افزایش تقریباً 35 درصدی جوایز و آمار شرکت‌کنندگان بخش مسابقه‌ای اظهار کرد: بخش طراحان کسب‌وکار یکی از این بخش‌هاست که در این بخش، از میان ۱۰۵ طرح فناورانه از ۲۲ استان، ۷ طرح به مرحله نهایی راه یافته‌اند. همچنین از 62 طرح در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری (نوپا) ۶۲ طرح از ۱۸ استان ارسال شده که در نهایت ۷ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند و در بخش شرکت‌های رشد یافته این حوزه نیز ۵۴ طرح از ۱۲ استان به مرحله نهایی راه یافته که ۷ طرح از آن‌ها به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد.

توسعه شبکه همکاری‌های مشترک با ذی‌نفعان و بازیگران اکوسیستم فناوری و نوآوری

دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی تصریح کرد: در بخش جوایز ویژه شامل فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت شهری، عماد و پویانمایی در مجموع 38 طرح به مرحله نهایی رسیده‌اند.


آجلی خاطرنشان کرد: تلاش ما در جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، توسعه شبکه همکاری‌های مشترک با ذی‌نفعان و بازیگران اکوسیستم فناوری و نوآوری، چه در داخل و چه در خارج از کشور است.


گفتنی است نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، چهارشنبه و پنج‌شنبه، 24 و 25 اردیبهشت ماه، در دیار نصف جهان و به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود.

تعداد بازدید : ۱۳      تاریخ: 1404/02/16

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت